Diferenza entre retinol e AHA

Os dous ingredientes máis importantes que axudan a reducir os efectos anti-envellecemento na súa pel ou a previr o envellecemento futuro son o retinol e os hidroxiácidos alfa (AHA). A actualización da mocidade eterna é un soño de longa data. E a quen non lle gustaría parecer dez anos máis novo e reverter os efectos do tempo, especialmente na túa pel. Ben, isto non é imposible. Coa intervención correcta, pode reverter o dano relacionado coa idade en poucas semanas. Unha forma de facelo é usar un protector solar diario porque o sol é probablemente unha das maiores causas do envellecemento prematuro da pel. Ou podes usar cremas anti-engurras ou anti-envellecemento que conteñan potentes exfoliantes e antiarrugas como o retinol e os AHA.

Que é Retinol?

Retinol é un termo catchall para os produtos tópicos, especialmente as cremas que conteñen un derivado da vitamina A coñecido como retinoides, que se atopa en varias liñas de coidados sen receita médica. O uso tópico de retinoides estudouse moito máis que calquera outro composto en dermatoloxía. O retinol úsase como ingrediente activo en varios produtos para o coidado da pel sen receita e úsase para reducir os efectos anti-envellecemento da pel. É outra forma de vitamina A que axuda a minimizar as liñas finas e reducir a aparición de poros. É un poderoso ingrediente anti-envellecemento que axuda a regular o crecemento e a diferenciación dos queratinocitos, que actúan como unha barreira defensiva contra a colonización microbiana.

O retinol axuda a exfoliar a capa superior da pel para que as manchas marróns se vexan máis claras e menos visibles. Os dermatólogos tamén o recomendan para o seu uso todos os días da semana independentemente da súa idade ou do tipo de pel. Polo tanto, pode axudar con decoloracións da pel relacionadas coa idade se as hai sen efectos secundarios notables. Funciona igual que a vitamina C; bota as células vellas e estimula a formación de novas células. Pero hai unha cousa que só o retinol pode facer; é dicir, pode reprogramar as células vellas para que parezan células da pel xuvenís. Axuda a estimular a produción de coláxeno e a uniformar o ton da pel.

Que son os AHA?

Os ácidos alfa hidroxi (AHA) son unha clase de compostos químicos que se usan na pel básicamente para a exfoliación. Os AHA son ácidos solubles en auga que se derivan da cana de azucre ou doutras fontes vexetais, polo que estes ácidos adoitan denominarse ácidos da froita. Derívanse de forma natural ou sintética e presentan unha variedade de formas diferentes, incluíndo ácido glicólico, tartárico, láctico, málico, cítrico e mandélico. Os AHA máis usados ​​son o ácido láctico que se deriva do leite e o ácido glicólico que se deriva da cana de azucre. Ambos son excelentes exfoliantes que poden penetrar na superficie da pel, queimar células vellas e estimular o crecemento de novas células.

Crese que os AHA derivan das peelings químicas que os cirurxiáns plásticos e os dermatólogos levan varios anos empregando. As cascas son excelentes produtos cosméticos que axudan a eliminar signos indesexables de envellecemento da pel, como engurras, rugosidade da pel, liñas baixo a pel e decoloración da pel. Os produtos de AHA que se venden normalmente aos consumidores teñen unha concentración de AHA do 10 por cento ou menos, mentres que os cosmetólogos profesionais poden ter a concentración de AHA entre o 20 e o 30 por cento e, para os médicos, pode ser do 50 ao 70 por cento.

Diferenza entre retinol e AHA

Derivado

- O retinol pertence á familia de derivados da vitamina A, que son un grupo de compostos orgánicos insaturados e nutrientes vitais para unha visión sa, o sistema inmunitario, a reprodución e especialmente o coidado da pel. É outra forma de vitamina A que axuda a minimizar as liñas finas e reducir a aparición de poros. Os AHA, por outra banda, son unha clase de compostos químicos que se usan na pel básicamente para a exfoliación. Son ácidos solubles en auga que se derivan naturalmente da cana de azucre ou doutras fontes vexetais, ou sinteticamente.

Forma

- Hai moitas formas diferentes de retinol nun uso xeneralizado. O retinol vai desde opcións sen receita médica como retinaldehído (RAL), ésteres de retinol e retinol, ata medicamentos con receita médica Tretinoína, Adapeleno, Tazaroteno e Trifaroteno. Os AHA, por outra banda, presentan principalmente seis formas diferentes: ácido glicólico, tartárico, láctico, málico, cítrico e mandélico. As formas máis usadas de AHA son o ácido láctico que se deriva do leite e o ácido glicólico que se deriva da cana de azucre e ambos son excelentes exfoliantes.

Uso

- O retinol funciona minimizando a produción de melanina na pel e tamén axuda a estimular a produción de coláxeno, a textura da pel á noite e a acelerar a rotación celular. É un poderoso ingrediente anti-envellecemento que axuda a regular o crecemento e a diferenciación dos queratinocitos, que actúan como unha barreira defensiva contra a colonización microbiana. AHA é outro excelente exfoliante que axuda a eliminar signos indesexables de envellecemento da pel, como engurras, rugosidade da pel, liñas baixo a pel e decoloración da pel.

Retinol vs. AHA: gráfico de comparación

Resumo

Aínda que o ácido hidroxílico e o retinol son excelentes exfoliantes e anti-engurras que axudan a reducir os signos do envellecemento da pel diminuíndo as liñas finas e os efectos das engurras, funcionan un pouco diferentes. O retinol é probablemente a forma máis común de vitamina A sen receita médica, que resulta ser un gran exfoliante que ten a capacidade de penetrar na pel de xeito máis eficaz e tamén é moi sensible á luz e ao aire durante a formulación da pel. Os AHA, por outra banda, véndense principalmente aos consumidores en cremas e locións para o rostro e o corpo, e hai varios beneficios asociados ao uso de AHA no réxime de coidado da pel.

Últimas mensaxes de Sagar Khillar ( ver todo )

Ver máis sobre: ,