Diferența dintre Retinol și AHA

Cele mai importante două ingrediente care ajută la reducerea efectelor anti-îmbătrânire asupra pielii sau care ajută la prevenirea îmbătrânirii viitoare sunt retinolul și alfa hidroxi acizii (AHA). Actualizarea tinereții veșnice este un vis de lungă durată. Și cine nu ar vrea să arate cu zece ani mai tânăr și să inverseze efectele timpului, mai ales asupra pielii tale. Ei bine, acest lucru nu este imposibil. Cu o intervenție corectă, puteți inversa daunele cauzate de vârstă în câțiva ani în câteva săptămâni. O modalitate de a face acest lucru este să folosiți o protecție solară zilnică, deoarece soarele este probabil una dintre cele mai mari cauze ale îmbătrânirii premature a pielii. Sau puteți utiliza creme antirid sau anti-îmbătrânire care conțin exfolianți puternici și prevenitoare a ridurilor precum retinolul și AHA-urile.

Ce este Retinol?

Retinolul este un termen catchall pentru produsele topice, în special cremele care conțin un derivat de vitamina A cunoscut sub numele de retinoizi, care se găsește în mai multe linii de îngrijire a pielii fără prescripție medicală. Utilizarea topică a retinoizilor a fost studiată mult mai mult decât oricare alt compus din dermatologie. Retinolul este utilizat ca ingredient activ în mai multe produse de îngrijire a pielii fără prescripție medicală și utilizat pentru reducerea efectelor anti-îmbătrânire a pielii. Este o altă formă de vitamină A, care ajută la minimizarea liniilor fine și la reducerea aspectului porilor. Este un puternic ingredient anti-îmbătrânire care ajută la reglarea creșterii și diferențierii keratinocitelor, care acționează ca o barieră defensivă împotriva colonizării microbiene.

Retinolul ajută la exfolierea stratului superior al pielii pentru a face petele maronii să arate mai ușoare și mai puțin vizibile. De asemenea, este recomandat de dermatologi pentru utilizare în fiecare zi a săptămânii, indiferent de vârsta dvs. sau de tipul de piele. Deci, poate ajuta la decolorarea pielii legate de vârstă, dacă există, fără efecte secundare vizibile. Funcționează la fel ca vitamina C; varsă celulele vechi și stimulează formarea de celule noi. Dar există un lucru pe care numai retinolul îl poate face; adică poate reprograma celulele vechi pentru a le face să pară celule tinere ale pielii. Ajută la stimularea producției de colagen și la uniformizarea tonusului pielii.

Ce este AHA?

Acizii alfa hidroxi (AHA) sunt o clasă de compuși chimici care sunt folosiți în îngrijirea pielii, practic pentru exfoliere. AHA sunt acizi solubili în apă care sunt derivați din trestie de zahăr sau din alte surse vegetale, prin urmare acești acizi sunt adesea numiți acizi de fructe. Sunt derivate în mod natural sau sintetic și vin într-o varietate de forme diferite, inclusiv acid glicolic, tartric, lactic, malic, citric și mandelic. Cele mai frecvent utilizate AHA sunt acidul lactic care este derivat din lapte și acidul glicolic care este derivat din trestia de zahăr. Ambii sunt exfoliatori excelenți care pot pătrunde pe suprafața pielii, pot arde celulele vechi și pot stimula creșterea celulelor noi.

Se crede că AHA au derivat din peelingurile chimice pe care chirurgii plastici și dermatologii le folosesc de câțiva ani. Cojile sunt produse cosmetice excelente care ajută la îndepărtarea semnelor nedorite ale îmbătrânirii pielii, cum ar fi ridurile, rugozitatea pielii, liniile de sub piele și decolorarea pielii. Produsele AHA care sunt vândute în mod obișnuit consumatorilor au o concentrație de AHA de 10% sau mai puțin, în timp ce cosmetologii profesioniști pot avea concentrația de AHA oriunde între 20 și 30%, iar pentru medicii folosiți, poate fi de 50 până la 70%.

Diferența dintre Retinol și AHA

Derivat

- Retinolul aparține familiei derivaților de vitamina A, care sunt un grup de compuși organici nesaturați și nutrienți vitali pentru o viziune sănătoasă, sistemul imunitar, reproducerea și, în special, îngrijirea pielii. Este o altă formă de vitamină A, care ajută la minimizarea liniilor fine și la reducerea aspectului porilor. AHA, pe de altă parte, sunt o clasă de compuși chimici care sunt utilizați în îngrijirea pielii, practic pentru exfoliere. Sunt acizi solubili în apă care sunt derivați fie natural din trestie de zahăr sau din alte surse vegetale, fie sintetic.

Formă

- Există o mulțime de mai multe forme diferite de retinol în utilizare pe scară largă. Retinolul variază de la opțiunile fără prescripție medicală, cum ar fi retinaldehida (RAL), esterii retinolului și retinolul, până la medicamentele prescrise Tretinoin, Adapelene, Tazaroten și Trifaroten. AHA, pe de altă parte, vin în principal în șase forme diferite: acid glicolic, tartric, lactic, malic, citric și mandelic. Cele mai frecvent utilizate forme de AHA sunt acidul lactic care este derivat din lapte și acidul glicolic care este derivat din trestia de zahăr și ambii sunt exfoliatori excelenți.

Utilizare

- Retinolul funcționează prin reducerea la minimum a producției de melanină din piele și, de asemenea, ajută la stimularea producției de colagen, la formarea texturii pielii și la accelerarea rotației celulare. Este un puternic ingredient anti-îmbătrânire care ajută la reglarea creșterii și diferențierii keratinocitelor, care acționează ca o barieră defensivă împotriva colonizării microbiene. AHA este încă un alt exfoliant excelent care ajută la îndepărtarea semnelor nedorite ale îmbătrânirii pielii, cum ar fi ridurile, rugozitatea pielii, liniile de sub piele și decolorarea pielii.

Retinol vs. AHA: diagramă comparativă

rezumat

În timp ce atât retinolul, cât și acizii hidroxil alfa sunt excelenți exfoliatori și prevenitori ai ridurilor care ajută la reducerea semnelor îmbătrânirii pielii prin scăderea liniilor fine și a efectelor de ridare, acestea funcționează puțin diferit. Retinolul este probabil cea mai frecvent utilizată formă de prescripție medicală fără prescripție medicală a vitaminei A, care se dovedește a fi un excelent exfoliant care are capacitatea de a penetra pielea mai eficient și este, de asemenea, extrem de sensibil la lumină și aer în timpul formulării îngrijirii pielii. AHA, pe de altă parte, sunt vândute în mare parte consumatorilor în creme și loțiuni pentru față și corp și există mai multe beneficii asociate cu utilizarea AHA în regimul de îngrijire a pielii.

Vedeți mai multe despre: ,